Jaaa je las de titel goed!! Dit artikel gaat over de vloertrends van 2021. Geen kledingtrends of algemene woontrends maar vloertrends. Als alles met de trend meegaat waarom zou dat dan ook niet voor vloeren zo zijn? Op de site van Alles Voor Parket kan je vele soorten vloeren zien. Maar welke soort is nou in dit jaar?

Visgraat

De visgraat legrichting is een trend die al jaren actief is. De visgraat legrichting houdt in dat de planken in diagonale wijze aangelegd worden. Dit creëert een iets stijlvoller en romantische sfeer dan de standaard horizontale en verticale planken. Het aanleggen van de planken volgens de visgraatmethode is wel iets wat meer tijd en ervaring vereist. Heel veel bedrijven bieden daarom aan om de vloeren in visgraatmodel aan te leggen.

Parketvloeren

Parketvloeren zijn zowel tijdloos, charmant als elegant. Je kan kiezen tussen de verschillende modellen en kleuren parket planken om het gewenste effect te creëren in jouw huis. Zo kan je gaan voor klassiek en clean wit maar ook voor warm en knus bruin. Je kan alle kanten op met parketvloeren vandaar dat ze heel makkelijk te verwerken zijn in jouw interieur.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn niet alleen zowel super elegant en modern in één maar zijn daarbovenop ook nog eens super gemakkelijk aan te leggen. Laminaatplanken hebben een kliksysteem in zich waardoor de planken in en aan elkaar vastgeklikt kunnen worden. Laminaatplanken zal je  vooral in lichtbruine tinten terug zien komen dit jaar. Dit helpt mee aan een ruim en diep effect te creëren in huis.

PVC Vloeren

De houtvrije PVC vloeren zijn kunstofvloeren die je dit jaar vooral op zal komen. PVC vloeren zijn makkelijk om te onderhouden en heel erg duurzaam. Dit gaat natuurlijk perfect mee met de duurzaamheidstrend van dit jaar. Hiernaast zijn PVC vloeren ook nog eens geluiddempend. Deze vloeren zijn er in verschillende tinten en doordat ze zo erg op hout lijken een perfect alternatief voor de echte houten vloeren die meer onderhoud nodig hebben.

Trends

De vloertrends van dit jaar zijn erg uiteenlopend. Zo heb je aan de ene kant de romantische visgraat vloeren en aan de andere kant de moderne en tijdloze parketvloeren. De laminaatvloeren zijn altijd al erg populair geweest en daar zal niks aan veranderen komend jaar. Tot slot zal de uitblinker van dit jaar het duurzame alternatief voor hout genaamd de PVC vloeren zijn!