Desinfectie

Mede door de toenemende vraag van onze vaste opdrachtgevers, waar wij periodiek microbiologische metingen verzorgen, hebben wij besloten binnen Freemont een extra dienst te gaan verlenen. Het betreft de aanschaf van desinfectie apparatuur waarmee we in staat zijn op een veilige, eenvoudige, snelle en voor de omgeving niet belastende methode allerlei oppervlakken (preventief) te desinfecteren.
Hierbij kan gedacht worden aan bijv. warmtewielen in luchtbehandelingkasten, inductie-units, aircosystemen, toetsenborden, productie-omgevingen, medische ruimten etc. We hebben inmiddels diverse pilots met deze desinfectie methode gedraaid en de resultaten na behandeling zijn zeer doeltreffend; de laboratoriumanalyses van de genomen samples na desinfectie laten zien dat er geen of vrijwel geen schimmel en/of bacteriële vervuilingen meer aanwezig zijn op de bemonsterde oppervlakken. Zelfs lades, kleding, binnenzijde kasten, hoekjes en gaatjes worden bereikt.
In navolging op deze testen zijn we momenteel aan het onderzoeken of we dezelfde positieve resultaten kunnen bereiken bij het desinfecteren van ruimtelucht. Ook worden de mogelijkheden tot geurneutralisatie (bijv. schimmelgeur) getest.

Validatie en goedkeuring methode

Met deze methode wordt er op een verantwoorde en duurzame wijze gedesinfecteerd zonder de omgeving en medewerkers bloot te stellen aan chemische verontreinigingen zoals chloor en alcohol. Het gebruikte desinfectiemiddel is in Nederland door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) gevalideerd en goedgekeurd met een N-nummer (14227N).

 

Onafhankelijkheid gewaarborgd

Tot slot merken we op dat de door Freemont genomen microbiologische samples (luchtstrips en/of oppervlaktemonsters) op een projectlocatie ten alle tijden worden behandeld en geanalyseerd in een extern geaccrediteerd laboratorium. Hierdoor blijft onze onafhankelijkheid gewaarborgd, zoals u gewend bent van Freemont.

Interesse? Vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 085 – 876 96 22 of per mail info@freemontbv.nl

Freemont BV

Anthonie Fokkerstraat 11a
3772 MP Barneveld

 +31 85 8769622
 info@freemontbv.nl
 www.freemontbv.nl