Er zijn factoren die eraan bijdragen dat de kwaliteit van de lucht in het kantoor slechter is dan deze zou moeten zijn. Er zijn dan ook allerlei zaken waar je op kan letten om te bekijken hoe goed de luchtkwaliteit is. Door het management hiervan op de hoogte te brengen, is er direct ook iets aan te doen. Er zijn vaak hele simpele ingrepen mogelijk om de kwaliteit van de lucht te verbeteren.

Kies voor de juiste afvalcontainers

Afval op kantoor kan zorgen voor een onaangename geur en heeft daarmee invloed op de luchtkwaliteit. Het kiezen voor afsluitbare afvalcontainers van MilieuServiceNederland is dan ook een goede optie om vieze geuren door afval te voorkomen.Zo trekt de geur niet de ruimte in. Afval snel afvoeren voorkomt biologische vervuiling en is dus ook belangrijk.

Denk aan de luchtstromen bij het inrichten

Bij het plaatsen van meubilair, apparatuur en scheidingswanden is het van belang om rekening te houden met luchtstromen. Hier zijn gewoon richtlijnen voor. Op die manier kan je bijvoorbeeld de warmte en de luchtstromen beïnvloeden. 

De luchtstromen bevorderen

Wanneer je lucht- en ventilatieroosters gebruikt, dan moet je zorgen dat alles goed uitgebalanceerd wordt dor de specialist. Daarom mag je de roosters ook niet blokkeren met meubilair, dozen of andere materialen. Het is belangrijk dat de stromen in de juiste balans blijven. Gebruik bovendien planten om de lucht ook te zuiveren. Met bijvoorbeeld een chrysant of een drakenplant kan je alles goed filteren. En het ziet er ook leuk uit.

Houd het schoon

De hygiëne blijft ook een belangrijke factor voor de luchtkwaliteit. Wanneer je bijvoorbeeld met lekkend water te maken hebt, dan kan het vocht een bodem zijn voor schimmels. Een heel ander voorbeeld is de manier waarop je voedsel bewaart. Ook dat kan allerlei problemen met ongedierte en geurtjes met zich meebrengen. Gooi het weg in de containers van Milieuservicenederland.nl als het niet goed meer is.

De aanpak

Wanneer je problemen hebt met de luchtkwaliteit op kantoor, dan is het belangrijk om hier direct iets aan te doen. Dat doe je in ieder geval door de werkgever in te lichten over de problemen. Iedereen heeft er namelijk baat bij wanneer de kwaliteit van de lucht verbetert. De productiviteit gaat direct omhoog. Kijk alles goed na en haal er specialisten bij. Wanneer de ventilatie, verwarming en koeling op orde zijn, ben je al een heel eind. Kijk dit ook met regelmaat na, want de technologische ontwikkeling staat niet stil. Het is goed mogelijk dat het allemaal nog veel beter kan dan je het nu doet.