Een brand kan erg schadelijk zijn voor een bedrijf. Wanneer het bedrijfspand afbrandt kan dit grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om het pand en het bedrijf goed te verzekeren. Het is goed om een brandverzekering te hebben voor het bedrijfspand en de inboedel. Zorg echter ook voor een verzekering van de bedrijfsactiviteiten. Het duurt even voordat je weer op volle oorlogssterkte bent. Het hele bedrijf moet opnieuw opgezet worden. De computers, boeken, papieren en producten moeten vervangen worden. Het is een pijnlijke periode voor veel ondernemers. Het is daarom goed om de kansen op een brand te verkleinen. Hoe?

Maatregelen om brand te voorkomen

Er zijn eenvoudige middelen om een brand te voorkomen. Denk maar aan rookmelders. Zorg dat ze ook verbonden zijn aan een meldkamer. Wat immers als het alarm afgaat en er niemand in het gebouw is. Vervolgens is het slim om alle brandbare materialen goed op te bergen. Ruim ook alles rondom het bedrijfspand goed op. Laat geen stapels papier ergens staan bijvoorbeeld. Baldadigheid van jongeren kan voor problemen zorgen. Naast rookmelders en gezond verstand is het ook goed om brandblussers te hebben en andere middelen om een brand snel te blussen. Bestrijdt de brand voordat het een groot vuur wordt.

Wees voorbereid

Zorg dat je een bedrijf runt wat voorbereid is op een brand. Sla alle gegevens van de computers bijvoorbeeld op in de cloud. Zorg voor online systemen waarbij de gegevens niet aangetast kunnen worden door een brand. Wanneer er een grote voorraad is, is het belangrijk om het gespreid te bewaren met verschillende branddeuren ertussen. Zo kan een deel verloren gaan, maar niet alles. Het maakt het mogelijk om het bedrijf voort te zetten terwijl de wonden gelikt worden. Kies ook een goede verzekering voor je bedrijfspand.