Is jouw woning toe aan nieuwe kozijnen, maar heb jij nog geen idee waar je op moet letten wanneer je nieuwe kozijnen moet uitzoeken? Lees dit artikel. Hier geven wij jou 3 criteria waarop jij een beslissing moet nemen. Op die manier heb jij uiteindelijk jouw gewenste kozijn!

1.     Voor welk materiaal kies je?

Natuurlijk is de keuze reuze en elk materiaal heeft zo zijn voors en tegens. Wil jij jouw woning een klassieke uitstraling geven, kies dan voor houten kozijnen. Hout geeft een woning karakter, maar heeft wel veel onderhoud nodig. Ben je uitgekeken op de kleur van je kozijnen? Houten kozijnen kun je altijd overschilderen in de kleur die jij wilt. Heb je liever een kozijn dat minder onderhoud vergt, ga dan voor een kozijn gemaakt van kunststof. Kunststof kozijnen zijn duurzaam, vergen weinig onderhoud en zijn vandaag de dag in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Dus wil je kunststof kozijnen met een houtnerf, ook dat is mogelijk!

2.     Veiligheid voorop!

Goede kozijnen beschermen jouw woning tegen inbrekers. Vraag daarom bij de partij waar jij zaken mee doet of hun kozijnen verstevigd zijn met staal. Kijk daarnaast ook goed naar het hang- en sluitwerk. Vandaag de dag zijn de meeste kozijnen wel voorzien van inbraak vertragende sluitnokken en meerpuntssluitingen. Wil jij ook dat jouw kozijnen brandwerend zijn, ga dan voor kunststof kozijnen. Kunststof is zelfdovend wat extra veiligheid biedt aan jouw woning.

3.     Besparen op je energierekening?

Besparen op je energierekening door nieuwe kozijnen te plaatsen? Jazeker! Door middel van kunststof kozijnen met dubbel glas (HR++) is jouw woning goed geïsoleerd, en dat zie je terug op jouw energierekening. Hoewel kunststof kozijnen dus een flinke investering zijn, zie je dit dus terug in je energieverbruik en daarnaast gaan kunststof kozijnen wel tot 50 jaar mee. Een investering die zeker uit kan.

Heb jij hulp nodig bij het uitzoeken van het juiste kozijn? Laat je adviseren door een professionele leverancier van kozijnen.