Schoon water, een luxe die we in Nederland maar wat graag voor lief nemen. We kunnen drinken uit de kraan thuis en doen dat ook graag. Maar misschien is het je wel eens opgevallen, het water uit je kraan smaakt vaak toch net wat anders dan uit een flesje. Dit heeft ermee te maken dat er toch wel het een en ander in je drinkwater zit. In dit blog vertel ik je daar graag wat meer over.

Schoon water uit je kraan

Schoon water is echt een basisbehoefte en het is heel fijn om dit uit je kraan te kunnen drinken. In het buitenland gaat dit echter vaak niet zo makkelijk. Misschien heb je wel eens de fout gemaakt om op vakantie water uit de kraan te drinken. In eerste instantie een gekke smaak. Maar later als je maag begint te rommelen dan weet je dat dit niet zo’n verstandig idee was.

Tegenwoordig zijn er gelukkig hartstikke handige systemen waarmee je dit kunt oplossen. Zo kun je een kraan kopen met daarbij een speciaal waterfilter. Dit zogehete water purification system wordt direct aangesloten op je al bestaande waterleiding en filtert het water voordat het uit je kraan komt. Je wist het misschien nog niet, maar er kan echt een hoop troep in je drinkwater zitten wat je liever niet wilt hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Virussen
  • Bacteriën
  • Hormonen
  • Hele kleine stukjes plastic
  • Microscopische stukjes ijzer en metaal

Met het water purification system filter je dit er in één keer allemaal uit en krijg je het schoonst mogelijke veilig mineraalwater direct in je glas.

De aarde helpen

Met zo’n purification system help je niet alleen je eigen gezondheid, de aarde zal je ook dankbaar zijn. Je kunt immers wel plastic flesjes met water kopen maar deze belanden uiteindelijk vaak in de natuur. In veel gevallen komt jouw plastic flesje in de oceaan terecht en wordt het helemaal niet gerecycled. Hiermee draag je negatief bij aan de gezondheid van al het leven in de zee en dat wil je natuurlijk niet.

Al met al doe je er dus goed aan om een waterzuiveringssysteem in huis te nemen. Of je dit nou in Nederland of in het buitenland doet.