Wanneer er aandacht besteed worden aan de schoolinrichting, dan wordt er vaak meteen gekeken naar de klaslokalen. De klaslokalen zijn natuurlijk belangrijk maar er zijn ook andere zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Benieuwd waar allemaal rekening mee moet worden gehouden? Lees dan snel verder!

Het klaslokaal

De klasinrichting moet voldoen aan het onderwijs, het moet elkaar kunnen ondersteunen. Het is handig wanneer tafels snel verplaatst kunnen worden. Je kan het dan verdelen in kleinere groepen of juist in een grote U-vorm. Dit is voor makkelijk wanneer leerlingen vaker in hetzelfde klaslokaal zitten. De aankleding van een klaslokaal doet ook heel veel, het moet een inspirerende en fijne ruimte zijn waar leerlingen zich op hun gemak voelen. Ze moeten daarbij het gevoel krijgen dat iets willen bijleren in het lokaal, het klaslokaal moet dit dus uitstralen.

De mediatheek

Niet alleen het klaslokaal maar ook mediatheek moet een fijne inrichting hebben. Het is slim om hier gebruik te maken van een ergonomische inrichting. Niet alleen de stoelen maar ook andere onderdelen in de mediatheek moeten ergonomisch zijn, denk hier aan schooltafels en beeldschermen. Hier moet aandacht aan besteed worden omdat het de ruimte is waar studenten samenkomen of individueel willen werken aan opdrachten. Het schoolmateriaal moet voor de studenten beschikbaar zijn, een bibliotheek moet ook in een school zitten!

De kantine

Studenten werken niet alleen aan school maar willen ook een moment uitrusten. Een kantine biedt hiervoor de perfecte oplossing. De kantine moet een uitnodigende uitstraling hebben waar studenten even kunnen uitrusten. Het moet een kleurvolle sfeer hebben en een fijne plek zijn om even wat te eten. De kantine zelf waar eten gekocht kan worden moet ook op een logische plek zitten, het moet namelijk makkelijk te bereiken zijn. Het interieur mag zeker een opvallend meubilair bevatten.