Een huis of bedrijfspand verbouwen is vaak een grote ingreep. Het gevolg is vaak dat er de nodige belasting op het milieu en klimaat komt te liggen. Om de gevolgen te beperken kan je kiezen voor een bouwbedrijf dat in bezit is van een zogeheten ISO 14001 certificering. Dit certificaat kan behaald worden door bouwbedrijven als zij voldoen aan de voorwaarden die hieraan gelden. Deze voorwaarden worden gecontroleerd door een onafhankelijk bureau die bevoegd is voor het uitgeven van certificaten. Meer informatie over duurzaamheid in de bouw kun je hier lezen.

Voordelen

De voordelen van het kiezen voor een bedrijf dat let op duurzaamheid en in het bezit is van een dergelijk certificaat zijn groot. Ten eerste toont het certificaat aan dat het bedrijf zich inzet om de gevolgen voor milieu en klimaat te beperken. Daarnaast is het van belang dat de medewerkers veilig werken. Ook financieel zijn er voordelen voor je bedrijf. Een certificaat voor kwaliteitsmanagement kan namelijk zorgen voor minder kosten en verhoogt daarmee in de toekomst ook de omzet. Hiermee samen hangt dat klanten meer tevreden zullen zijn en ook voor de bedrijfscultuur is dit positief.

Andere certificaten

Na het behalen van een certificaat voor milieumanagement zijn de mogelijkheden nog niet op. Er zijn namelijk nog veel meer certificaten te behalen voor bouwbedrijven die veel kunnen toevoegen. Zo is er een certificaat ISO 9001 is dus een certificaat dat garant staat voor kwaliteitsmanagement. Wanneer je kiest voor een bedrijf met dit certificaat hoef je je niet onnodig zorgen te maken over de kwaliteit die het bedrijf levert. De kosten en duur voor het behalen van het certificaat zijn erg afhankelijk per bedrijf. Daarnaast bestaan er per branche nog een verscheidenheid aan certificaten die een bedrijf kan behalen. Voor bedrijven is het wel belangrijk dat zij alert zijn bij het afnemen van een certificaat. Er zijn veel aanbieders die certificaten aanbieden maar niet allemaal zijn ze evenveel waard. Ook de kosten voor het behalen van een certificaat en de voorwaarden die gesteld worden kunnen nog wel eens afwijken. Vergelijk dus vooraf goed de verschillende aanbieders met elkaar en wees hierbij kritisch.