Het is natuurlijk niet prettig als er brand ontstaat in de woning. Het kan in de keuken ontstaan, de slaapkamer, woonkamer en ook buiten. Van buiten kan het dan naar binnen slaan. Een verstopte schoorteen kan ook voor veel roet verzorgen in huis zonder brand. Het is dan overall zwart en smerig. Wanneer je een groot gat hebt kun je de schade in de eerste plaats snel oplossen met wat Tape van Tesa. Het is echter een tijdelijke oplossing. Het is belangrijker om er wat meer aan te doen. Wat kun je doen?

De verzekering

In de eerste plaats is het belangrijk om de verzekering in te schakelen. Ze kunnen een inschatting maken van de kosten. Ze kunnen een vergoeding geven. Ook kunnen ze helpen met ene bedrijf welke de roetschade kan oplossen. Het is afhankelijk van hoe groot de schade is. Wanneer het om een grote brand gaat zal men altijd komen om te helpen de brand te beheersen en de schade te beperken. Vervolgens is het goed om de rommel op te ruimen. Met wat zeep en water kom je een heel eind. Het is wel een hele klus om alles schoon te maken.

Repareren of nieuw kopen?

Het is vaak een persoonlijke afweging wat je doet met spullen die schade hebben opgelopen. Ga je het opnieuw schilderen en opknappen? Denk aan een bankstel of tafelset. Of ga je nieuwe meubels kopen. Het hangt vaak af van hoe hoog de vergoeding is van de verzekering. Het budget is bepalend of je nieuwe spullen gaat kopen of juist alles nog een keertje gaat opknappen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is ook belangrijk om te kijken welke maatregelen je moet treffen om het in de toekomst te voorkomen. Een brandalarm aanschaffen kan hierbij een slimme keuze zijn.