Gevels en kozijnen worden dagelijks blootgesteld aan de gevolgen van alle weertypes en wisselende temperaturen. Waterslagen, ook wel lekdorpels genoemd, voorkomen dat regenwater, sneeuw, ijs en vorst uw muren en kozijnen beschadigen. Zonder waterslagen ontstaat er vocht, wat voor onnodige onkosten kan zorgen. Wat opvalt is dat bij nieuwbouwprojecten in Nederland steeds vaker gebruikt wordt gemaakt van aluminium. En dus ook van aluminium waterslagen. Het materiaal is vrijwel onderhoudsarm en licht van gewicht. Hoewel het vaak een wat duurder materiaal is, zien steeds meer mensen de voordelen van aluminium. Zeker op de lange termijn zijn aluminium waterslagen een goede investering.

Waarom aluminium waterslagen beter zijn?

Het lichte gewicht van aluminium zorgt voor een gemakkelijke plaatsing onder uw kozijnen. Aluminium is uitstekend bestand tegen corrosie, alle weertypes en temperatuurverschillen. Zo voorkomt u dat er barsten en scheuren in uw gevel ontstaan. Ze zijn in een standaard lengte van 6.000 millimeter beschikbaar, maar ook geheel op maat te realiseren met zetwerk op maat. Boeiboorden, afdekprofielen of waterslagen? Met de keuze van aluminium als materiaal zullen uw waterslagen jarenlang mee gaan. Zeker ten opzichte van het goedkopere beton en natuursteen, is aluminium op de lange termijn een duurzame en onderhoudsarme investering!


Waarom aluminium lekdorpels?

De lekdorpels steken onderaan het kozijn net iets voor uw gevel uit. Dit wordt op maat gemaakt met een kleine hellingshoek zodat het water er van afloopt. Vuil en opgehoopte bladeren krijgen geen kans tot beschadiging aan uw muren. Aluminium lekdorpels worden gezien als een van de meest betrouwbare en onderhoudsvriendelijke materialen op de markt. Wist u overigens dat aluminium beschikt over een coating? Deze coating is te vervaardigen in diverse standaardkleuren. Zo kunt u uw gevel ook nog eens naar eigen wens en smaak optimaliseren. Heeft u dus geen lekdorpels ge√Įnstalleerd? Dan loopt u het risico dat er vocht tussen de muren ontstaat waardoor het metselwerk snel achteruit zal gaan. Ben er op tijd bij, want zelfs de kleinste onenigheden kunnen al voor hoge kosten zorgen.

Waar laat ik lekdorpels op maat maken?

Mochten uw lekdorpels beschadigd zijn, dan is reparatie in de meeste gevallen geen optie meer. Vervanging wordt dan hoogstwaarschijnlijk aangeraden. Voor specifieke informatie over waterslagen kunt u dan ook het beste een bezoek brengen aan een dakgroothandel. Dakdekkers met de juiste expertise weten u alles te vertellen over de bescherming van uw gevels en kozijnen.