Heeft u last van te veel vocht in uw kantoorgebouw? Dan is het belangrijk dat u dit goed en snel aanpakt. Vocht kan namelijk voor flink wat problemen zorgen, ook voor uw gezondheid. Hoewel vochtproblemen hardnekkige oorzaken kunnen hebben, is er gelukkig voor elk probleem een gepaste oplossing.

Optrekkend vocht
Een van de  meest voorkomende vochtproblemen is optrekkend vocht, te herkennen aan vochtige muren ter hoogte van het grondniveau. Dit is vaak het gevolg van het ontbreken van een waterkering. Dit probleem pakt u aan door de muren te injecteren. Hierbij worden er gaten in de muur geboord, waarna deze wordt geïnjecteerd met een waterafstotend injectiemiddel. Zo wordt een waterafstotende laag gecreëerd, die het opstijgende vocht tegenhoudt.

Doorslaand vocht
Zijn de muren niet enkel onderaan nat, maar op verschillende hoogtes? Dan heeft u wellicht te maken met vocht dat door de muren naar binnen sijpelt. Dit is meestal te wijten aan verouderde gevelstenen of beschadigd voegwerk. Als het vochtprobleem komt door de voegen, dan is het opnieuw voegen van de gevel een oplossing. Ziet u duidelijke vochtplekken op de bakstenen? Dan absorberen zij vocht. Om dit te behandelen, kunt u de buitenmuren laten impregneren. Deze speciale coating stoot het vocht af, zodat bakstenen geen vocht meer opnemen.

Condensatievocht
Natuurlijk kunt u ook last hebben van vocht dat geproduceerd wordt in het kantoorgebouw zelf. Dit komt door gebrek aan ventilatie in het gebouw. De oplossing is dan ook voor de hand liggend: zorgen voor een betere ventilatie. Dit kan al door ramen regelmatig open te zetten, maar vaak is in kantoorgebouwen een ventilatiesysteem geen overbodige luxe.

Vocht na isoleren
Wanneer de vochtproblemen pas ontstaan nadat de spouwmuren zijn geïsoleerd, dan komt dit waarschijnlijk omdat het vocht simpelweg het gebouw niet meer op een natuurlijke weg kan verlaten. Ook in dit geval moet er gekeken worden naar een goede ventilatie.

De loodgieter helpt
Kunt u hulp gebruiken bij het opsporen en verhelpen van vochtproblemen in uw kantoorgebouw? Neem dan contact op met een loodgieter. Loodgieters hebben ervaring met alle soorten vochtproblemen en kunnen deze snel en deugdelijk voor u oplossen.