Het is overduidelijk dat het klimaat de afgelopen jaren enorm veranderd is. De gemiddelde temperatuur op aarde stijgt waardoor steeds extremere weersomstandigheden vaker voorkomen en voor grote problemen zorgen. U kunt uw steentje bijdragen aan een beter milieu en daarbij ook nog geld besparen.

Tips om te besparen op energie

Veel mensen laten apparaten op de stand-by stand staan met het idee dat ze op deze manier geen stroom verbruiken. Maar niets is minder waar. U kunt eenvoudig energie besparen door apparaten daadwerkelijk uit te schakelen en u zult merken dat dit invloed heeft op uw energierekening.

Met het lager instellen van uw thermostaat bespaart u op uw energiegebruik voor verwarming. Als u gewend bent de verwarming altijd op 23 graden te zetten, heeft u met 20 of 21 graden nog steeds een zeer behaaglijke warmte in uw huis en dit scheelt aanzienlijk op uw energieverbruik.

Nog een goede investering in het milieu is het aanschaffen van spaarlampen. Deze zijn veel zuiniger in gebruik dan de ouderwetse gloeilamp. In aanschaf is een spaarlamp iets duurder, maar door het verminderde energieverbruik van de lampen ziet u het effect terug op uw energierekening.

Groene stroom

Tegenwoordig kunt u kiezen uit verschillende soorten stroom. Dit heeft te maken met de manier waarop de stroom is opgewekt. Vroeger was er alleen stroom verkrijgbaar die opgewekt werd in een kool-centrale of door het verbranden van fossiele brandstoffen. (voorbeelden zijn aardgas, aardolie of kernenergie)

Bij groene stroom wordt er gebruik gemaakt van de natuur. Door zonlicht, wind of water om te zetten in energie, komen er veel minder schadelijke stoffen in de lucht terecht wat uiteraard veel beter is voor het milieu. Er zijn inmiddels ongeveer twee miljoen huishoudens overgestapt op groene stroom. En de prijs voor de beide soorten stroom is gelijk aan elkaar, waardoor de keuze voor het gebruik van groene energie niet moeilijk meer hoeft ze zijn.

Overstappen en direct beginnen met besparen

Maar hoe vindt u de beste energieleverancier voor uw huishouden? Het zoeken op internet en het vergelijken van de verschillende aanbieders is nog niet zo eenvoudig en aanbiedingen van cadeaus of bonussen bij het afsluiten van een contract maken het er niet makkelijker op. Door een de website van overstappen.nl te raadplegen ziet u in een overzicht met daarin voor u de goedkoopste energieleverancier. Het loont zeker om elk jaar over te stappen van energie, daarnaast kunt u ook nog eens eenvoudig kiezen voor groene energie. Vergelijk energie en bespaar tot wel honderden euro’s op jaarbasis.