Het is wel zo lekker als je je auto theorie in één keer kunt halen. Dat bespaart je tijd én geld. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Hoe doe je dit?

Als eerste heb je een recent auto theorieboek nodig, zodat je precies kunt leren wat de verkeersregels zijn en waar je op moet letten. Zodra je dit in je hoofd hebt gestampt, is het wel zo fijn om de theorie te kunnen oefenen op een manier die bij het examen past. Het examen draait namelijk niet alleen om kennis; je moet deze ook snel kunnen toepassen, net zoals in een echte verkeerssituatie. Je krijgt 8 seconden om een vraag te beantwoorden.

Wat voor vragen zijn er?

Nog een voordeel van je theorie examen auto online oefenen is dat je alvast kunt wennen aan de verschillende soorten vragen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij de ene vraag moet slepen en bij een andere vraag een getal moet invullen? Ook heb je natuurlijk de standaard ja/nee en meerkeuzevragen.

Hoeveel mag ik fout hebben?

Ha gelukkig, je hoeft niet alle vragen correct te beantwoorden. Dat is maar goed ook, want er zitten vaak één of meerdere strikvragen tussen. Hieronder zetten we voor je op een rijtje waar de vragen over gaan en hoeveel je er goed moet hebben:

  • 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 goed moet hebben
  • 12 vragen over verkeerskennis waarvan je er 10 goed moet hebben
  • 28 vragen over verkeersinzicht waarvan je er 25 goed moet hebben

Het fijne van je auto theorie online oefenen is dat je gelijk ziet welke vragen je fout beantwoordt. Zo weet je dus wat voor jou nog lastig is en kun je daar extra op oefenen. Zit je er lekker in en maak je weinig fouten? Dan kun je je theorie examen reserveren bij het CBR. Veel succes!