Eerst de theorie en de praktijk halen en dan mag jij de weg op! We hebben het makkelijk voor je gemaakt met online oefenexamens.

Online oefenexamens

Ja, dat lees je goed; je hoeft niet alleen met je neus in de boeken te zitten. Een motor theorieboek heb je wél nodig, maar als je echt goed voorbereid wilt zijn op je examen is online oefenen een aanrader. De online oefenexamens lijken namelijk erg veel op die van het CBR (het officiële examen) en zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Onaangename verrassingen?

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor je theorie examen motor. Wist je bijvoorbeeld dat je maar 8 seconden krijgt om een vraag te beantwoorden? Het is dus van belang dat je niet alleen de kennis hebt, maar deze ook snel kunt toepassen (net zoals in een echte verkeerssituatie). Verder is het goed om van tevoren te weten wat voor soort vragen je kunt krijgen bij het examen. Hieronder een overzicht:

  • Sleep- en single-sleepvragen
  • Invulvragen
  • Hotspotvragen
  • Ja/nee vragen en meerkeuzevragen

Erg zenuwachtig?

Dan zijn online oefenexamens een goed idee voor jou. Je kunt namelijk meteen zien welke vragen je fout hebt beantwoord. Zo weet je waar je nog wat extra op moet oefenen. Overigens krijg je bij het officiële examen 50 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht waarvan je er 44 goed moet hebben. Na het examen zie je meteen of je geslaagd of gezakt bent.

Al eerder theorie examen gedaan?

Het scheelt een hoop als je al eerder je theorie hebt gehaald voor de bromfiets of auto. Toch zijn bepaalde verkeerssituaties voor een motorrijder compleet anders. Als je straks je theorie en praktijk hebt gehaald, kun jij veilig de weg op. Het is zeker de moeite waard. Succes alvast!