Het binnenmilieu van gebouwen heeft het afgelopen jaar enorm in de schijnwerpers gestaan. Het belang van een goed binnenmilieu is duidelijk dan ooit geworden en het is dan ook goed om hier als onderneming mee bezig te zijn. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op je kantoorpand, op je winkel of bijvoorbeeld in jouw hotel. In deze blog geven we je enkele tips hoe je het binnenklimaat van jouw hotel gemakkelijk in kaart kunt brengen en hoe je dit kunt verbeteren.

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit is van grote invloed op het binnenmilieu. Hoe schoner de lucht is, hoe beter ook de luchtkwaliteit zal zijn. Om te kijken of de luchtkwaliteit in jouw hotel te wensen overlaat kun je deze gemakkelijk opmeten met een luchtkwaliteitsmeter. Deze zal aangeven of de lucht schoon genoeg of, of dat deze te wensen overlaat. De luchtkwaliteit in jouw hotel kan verslechteren als er bijvoorbeeld niet voldoende wordt schoongemaakt of wanneer het hotellinnen niet vaak genoeg verschoond wordt. Dit zijn natuurlijk gemakkelijke oplossingen, maar soms is het probleem heftiger van aard. De luchtafvoer kan bijvoorbeeld te slecht zijn, in de meeste gevallen verbeter je deze al door een airconditioning installatie in het hotel te plaatsen!

Gebruikte materialen

De materialen die je gebruikt zijn daarnaast een belangrijke factor als het gaat om binnenklimaat. Denk hierbij aan het materiaal waarvan de muren in het hotel zijn gemaakt. Sommige materialen laten namelijk met de loop van de tijd schadelijke stoffen los. Om te kijken of dit het geval is kun je wederom de luchtkwaliteit meten met een luchtkwaliteitsmeter. Het gaat hierbij voornamelijk om stoffen die vrij kunnen komen uit oude bouwmaterialen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het materiaal waar bijvoorbeeld de hotelbedden van gemaakt zijn, maar misschien wel om de gebruikte materialen in de structuur van je hotel! Het grootste nadeel van het vervangen van deze materialen is dat het een enorm dure aangelegenheid is. In veel gevallen is het gemakkelijker om een extra laag over de muur aan te brengen. Zo worden de schadelijke stoffen voorlopig in de muur opgevangen en zal het binnenklimaat hier niet onder lijden.