Het laten plaatsen van een nieuwe badkamer kost veel geld. U zult dus goed na moeten denken over de mogelijkheden die er zijn wanneer u een nieuwe badkamer wilt. Uw badkamer moet er niet alleen fantastisch uitzien, hij moet ook praktisch zijn. Verdiep u in de mogelijkheden zodat u precies weet wat u nodig heeft en waar u naar moet kijken. Het zou vervelend zijn als u iets over het hoofd ziet. Om u alvast op weg te helpen geven we een aantal tips!

De indeling

Het is natuurlijk hartstikke logisch, maar de indeling is een heel belangrijk onderdeel. Toch vergissen veel mensen zich hierin, denk hier dan ook goed over na en vraag zo nodig advies. Op een tekening kan de ruimte bijvoorbeeld veel groter lijken, na het plaatsen van de badkamer valt het dan opeens tegen. Zorg ervoor dat u genoeg beweegruimte heeft, vooral als er meerdere mensen in het huishouden zijn. Veel mensen laten het ontwerp door iemand anders doen zodat zij zeker weten dat het goed zit.

Uitstraling van uw badkamer

De uitstraling van uw nieuwe badkamer is erg belangrijk. Het is dan ook slim om goed na te denken over de materialen die er gebruikt moeten worden en welke stijl u wilt in uw badkamer. U kunt uzelf op meerdere manieren oriënteren. Veel mensen halen vooral een hoop inspiratie uit woonboeken, internet of woonprogramma’s. Ook kan het slim zijn om naar een showroom te gaan waar u een badkamer kunt kopen. U heeft dan direct een goed beeld over de badkamer. Als u hele specifieke eisen en wensen hebt kunt u ook nog een ontwerper inschakelen om ervoor te zorgen dat u de perfecte badkamer krijgt.

Ventilatie

De ventilatie van een badkamer is heel belangrijk. De ruimte wordt regelmatig vochtig en warm waardoor de lucht vervuild wordt. De afzuiging badkamer is daarom noodzakelijk, u kunt dit op meerdere manieren aanpakken. Zorg er altijd voor dat er een raam is in de badkamer zodat er frisse lucht in kan. Ook steeds meer mensen kiezen voor een WTW systeem. Dit staat voor warmte terug win en zorgt ervoor dat u frisse lucht in uw woning krijgt en dat er tegelijkertijd geen warmte verloren gaat.

Verwarming

Wat betreft de verwarming van uw badkamer zijn er twee mogelijkheden. Veel mensen vinden vloerverwarming de meest ideale optie. Vooral omdat u in de badkamer veel op blote voeten loopt. Ook wordt de ruimte een stuk sneller warm. Als vloerverwarming niet mogelijk is zult u moeten kijken naar een radiator. Voor een badkamer zijn hier veel verschillende soorten, kleuren en maten die er goed uitzien. Een radiator is erg handig voor het laten drogen van handdoeken.