Zijn de fundamenten van je huis nog wel op orde? Hoe zit het met de staat en hoe weet je dit? Een huis kan er van buiten heel mooi uit zien, maar je wilt ook weten of de binnenkant in goede staat is. Om zeker te weten over de staat van een huis doe je een bouwkundige keuring door Huiskeur. Daarnaast speelt het jaartal van het huis een belangrijke rol. Zodoende weet een bouwkundige wat mogelijk zwakke punten zijn. Ook spelen renovaties en verbouwingen een belangrijke rol.

Fundering

Je kunt de fundering zien als een ondersteunend gedeelte van een huis en bevat onderdelen zoals vloeren, staanders en palen. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken of de fundamenten in goede staat zijn en of er gebreken zijn.

Muurconstructie

De muurconstructie van een huis bestaat uit het dak en de muren van het huis. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar de staat van het dak en de muren en of er gebreken zijn.

Dakconstructie

De dakconstructie van een huis bestaat uit de dakpannen, de dakgoten, het dak en eventueel een dakkapel. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar hoe het gesteld is met de dakconstructie en of er gebreken zijn.

Vloeren

De vloer van een huis bestaat uit de vloeren van de begane grond en eventueel de vloeren van een verdieping. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar de staat van de vloer en of er gebreken zijn.

Deuren en ramen

De deuren en ramen van een huis zorgen voor ventilatie en lichtinval. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar de staat van de deuren en ramen en of er gebreken zijn.

Gevel

Je kunt de gevel zien als het zichtbare gedeelte van een huis en bestaat uit een voordeur, de deuren, de ramen en buitenmuren. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar de staat van de gevel en of er gebreken zijn.

Daken

Een dak biedt bescherming aan een woning tegen allerlei weersomstandigheden en kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals dakpannen, leien en pannen. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken naar hoe het is met de staat van het dak en of er gebreken zijn.

Verwarming

Met een verwarming zorg je voor warmte in het huis. Tijdens een keuring van een bouwkundige wordt er gekeken hoe het is met de staat van de verwarming en of er gebreken zijn. Het kan gaan om een verouderd systeem, defecten of lekkages. Ook wordt er tijdens een keuring gekeken naar de energiezuinigheid van het systeem. Een specialist kan verbeterpunten aanbevelen om het verwarmingssysteem energiezuiniger te maken.